Nieuws

Trefpunt duistervoorde Politiek debat van 07-03-2017 is te beluisteren op :

Woensdag  08-03-2017 om 10:00u

Woensdag  08-03-2017 om 18:00u

Donderdag  09-03-2017 om 10:00u

Donderdag  09-03-2017 om 18:00u

En via onze uitzending gemist ( kunt u zelf het debat downloaden of beluisteren )

 

De Stentor:deventer

destentor.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

Iets meer dan 10% van inbraken in Deventer, Olst-Wijhe en Raalte opgelost door politie

Slachtoffer van een woningkraak en woon je in Raalte, Olst-Wijhe of Deventer? De kans dat die wordt opgelost is iets meer dan een op tien.  De politie IJsselland-Zuid loste dit jaar 13% van alle woninginbraken op in Deventer, Olst-Wijhe en Raalte op. Landelijk ligt dat percentage op ongeveer negen procent. Het Openbaar Ministerie heeft voor de regio een norm van 10 procent gesteld. 

Vandaag naar IJsselbiënnale? koop tickets dan niet via de site

Wie van het ene op het andere moment besluit de kunstroute van de IJsselbiënnale langs de IJssel tussen Doesburg en Kampen te gaan bekijken, die doet er goed aan tickets inclusief uitgebreide routekaart te bestellen bij een van de verkoop- en startpunten. Degenen die dit doen via www.ijselbiennale.nl, die krijgen op z'n vroegst pas de volgende dag hun tickets en routekaart thuisbezorgd.

Op heterdaad betrapte inbreker Maranathakerk Deventer ontkomt

Bij een inbraak zondagavond in de Maranathakerk in de Deventer wijk Keizerslanden is een onbekend geldbedrag buitgemaakt.  De inbreker brak onder meer de kas van de kerk open. Het precieze geldbedrag dat is gestolen maakt de kerk op dit moment niet bekend, zegt Eddy Mangar, lid van de beheerscommissie van de Molukse kerk. ,,Daar doen we nu geen uitspraken over.'' 

Deventer voetbalfan solliciteert via Twitter bij Feyenoord

Niet geschoten is altijd mis, dacht een 21-jarige voetbalfan. Via Twitter solliciteert ene Jeffrey Jansen voor een plek in het eerste bij Feyenoord. En hij krijgt keurig antwoord van de landskampioen.

Nieuwe vliegroutes Lelystad Airport betekenen einde voor Teuge

Een van de nieuwe vliegroutes van Lelystad Airport gaat recht over vliegveld Teuge. Vliegverkeer wordt er daardoor zo zeer beperkt in zijn mogelijkheden, dat dit het einde voor vliegveld Teuge zou betekenen. Lelystad Airport wordt in 2019 in gebruik genomen voor lijnvluchtdiensten.

16-jarige Deventenaar opgepakt na nachtelijke winkelinbraak

Een 16-jarige Deventenaar is afgelopen nacht opgepakt voor een inbraak bij de Aldi aan het Andriessenplein in Deventer. De jongen kon dankzij getuigen snel worden ingerekend.

TT-gangers massaal op de bon: 22 rijbewijzen ingevorderd

Motorrijders op weg naar de TT in Assen zijn dit weekend massaal op de bon geslingerd op de Overijsselse snelwegen en provinciale wegen. De politie deelde ruim 160 bekeuringen uit en vorderde 22 rijbewijzen in.

Rente kredietbank Salland niet omlaag

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Apeldoorn, gaat de rente op sociale kredieten bij de Kredietbank Salland niet omlaag. Reden daarvoor is dat de kosten van een verlaging voor de gemeente Deventer (100.000 euro) niet opwegen tegen de baten voor de schuldenaren. ,,Het effect is zeer beperkt", zo verantwoordt wethouder Jan Jaap Kolkman (PvdA) zijn beslissing in zijn schrijven aan de raad.

Tevredenheid bij bezoek gemeentehuis, wel werk aan de winkel

De dienstverlening van de gemeente Deventer is goed. Maar juist op de punten die bezoekers het meest belangrijk vinden, gaan de scores het hardst omlaag.

Gratis snelle e-bike voor bedrijven in Stedendriehoek

Ondernemers in de Stedendriehoek kunnen een maand lang gratis een high speed e-bike proberen. Als onderdeel van het projectplan Slim Reizen, worden de e-bikes met geld van het ministerie bekostigd. 

Groen verfraaiingsplan voor Nieuwstraat in Deventer

Een van de entrees van de Deventer binnenstad, de Nieuwstraat, moet een betere aanblik krijgen. Ondernemers en bewoners hebben daarom de handen ineen geslagen. Ze willen ervoor zorgen dat de straat wordt verfraaid, vooral met groen. 

Deventer verpulvert record koekhappen

Deventer was al dé koekstad van Nederland en is nu ook koekhaprecordstad, van de wereld. Zo'n 2600 mensen deden vandaag mee aan de wereldrecordpoging koekhappen en daarmee werd het oude record van 1500 happers verpulverd. 

Armoedegelden in Voorst ook ingezet voor sport rijkeluiskinderen

De Klijnsmagelden die in Voorst moeten worden ingezet om alle kinderen gratis te laten sporten - dus ook kinderen van rijke ouders, zijn specifiek bedoeld om arme kinderen te kunnen laten meedoen in de samenleving.

Drugsdealers aangehouden op Beestenmarkt in Deventer

De politie heeft vrijdagmiddag op de Beestenmarkt in Deventer een jongen (15) en een man (29) aangehouden voor drugs dealen. De drugs en het geld dat ze bij zich hadden, zijn in beslag genomen.

Bibliotheek slankt af in Lettele en Okkenbroek

De bibliotheken in Okkenbroek en Lettele gaan in afgeslankte vorm verder. Reden is dat de kosten te hoog zijn gezien het gebruik van beide filialen.

Meer nieuws van de Gemeente Voorst

10 gedachten over “Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu