Nieuws

 

De Stentor:deventer

destentor.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

Gratis dorpsfestival in Bathmen ter ere van 35-jarig bestaan rockband KABAAL

De stichting KABAAL houdt op zaterdag 26 mei 2018 een gratis toegankelijk dorpsfestival ter ere van het 35-jarige bestaan van de Bathmense rockband KABAAL. Meer dan 15 artiesten en bands maken op die zaterdag het programma in een grote tent op De Brink in Bathmen compleet.

Motorrijder gewond bij aanrijding op N350 bij Holten

Een motorrijder is vanmiddag op het kruispunt Rijssenstraat (N350) met de Geskesdijk in Holten in botsing gekomen met een auto. Hij is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Tim uit Assen eet zeven meter frikandel in twintig minuten bij Gelders Kampioenschap in Voorst

Echt serieus te nemen valt het niet, maar het is een wedstrijdsport die steeds populairder lijkt te worden. Frikandellen eten, zoveel mogelijk, in een korte tijd. Tim Raasveld uit Assen at afgelopen zaterdag 39 frikandellen in twintig minuten op het Gelders Kampioenschap in Voorst.

Nieuwbouwlocatie Eikendal uit de rode cijfers

Eikendal in Diepenveen was jarenlang een tranendal. Inmiddels staan mensen in de rij voor een kavel en is de nieuwbouw niet meer verliesgevend voor de gemeente Deventer.

Gemist? Vrachtwagenchauffeur heeft 'duizend engeltjes op zijn schouder'

Een Apeldoorns gezin werd maandag op straat gezet. Door een langslepend conflict met hulpverleners en woningcorporatie De Woonmensen werd de huurovereenkomst niet verlengd, waardoor gisterochtend het huis van de drie Apeldoorners is ontruimd.

Gevangen in de Turkse bubble

Politieke partij DENK is een blijvertje, is de ver-wachting. Zeker in een stad als Deventer, met een grote Turkse gemeenschap. Kan DENK - volgens politicologen een 'emancipatie-beweging' voor met name conservatieve Nederlandse Turken, ook een bredere groep kiezers aantrekken? ,,Dat ligt ingewikkelder.''

Vertraging bouw de Viking in Deventer dreigt

Vertraging in de bouw van de Viking ligt op de loer nu er onenigheid is ontstaan over het verplaatsen van de luchtbehandelingsinstallatie naar het dak. De architect van het filmtheater is ontevreden nu de gemeente maar niet akkoord gaat met het aangepaste plan. Een omwonende heeft inmiddels een gerenommeerd advocaat ingehuurd om de installatie van het dak te houden.

Het bed verdwijnt in het Deventer Ziekenhuis naar de achtergrond

De meeste patiënten in ziekenhuizen bewegen nog geen acht minuten per dag. Het herstel duurt daardoor langer dan nodig is. Het Deventer Ziekenhuis wil dit veranderen. Patiënten worden hun bed uitgelokt.

Rockende Ier uit Voorst gelauwerd voor oprichting Irish Pub Festival

Voorstenaar Mark Gilligan is vanavond Koninklijk onderscheiden door burgemeester Jos Penninx van de gemeente Voorst. Die kwam daarvoor naar de kroeg Irish Elk in Deventer, heel toepasselijk, op St. Patrick's Day.

Ruim 300 boetes bij controle op 'ongevalsweg' in Deventer

Bij een radarcontrole op de Henri Dunantlaan in Deventer zijn ruim driehonderd hardrijders betrapt. Dat meldt de politie.

Bijzonder late ijsdag in Oost-Nederland

Had je het koud vandaag? Dat is niet gek! Het blijkt namelijk de koudste 17 maart ooit gemeten. Sterker: in het oosten van Nederland kwam het kwik op meerdere plekken de hele dag niet boven het vriespunt. Een bijzonder late ijsdag.

Internationaal vermaarde thrillerauteur Karin Slaughter signeert bij Praamstra in Deventer

Vermaard auteur Karin Slaughter komt op 15 juni naar boekhandel Praamstra in Deventer. Tussen 19.30 en 21.30 signeert de thrillerschrijfster die dag haar boeken in de Deventer boekenzaak.

Twee Deventer horecazaken betrapt op overtreden rookverbod

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft gisteren gecontroleerd op het naleven van het rookverbod in de Deventer horeca. In twee van de vier gecontroleerde zaken werd volgens de NVWA gerookt waar dat niet mag.

Verkiezingsmarkt Deventer zwicht tot tweemaal toe onder oostenwind

Bij hun zoektocht naar stemmen krijgen de Deventer politieke partijen het vandaag zwaar te verduren. De stands van de verkiezingsmarkt in op Deventer stortten tot twee maal toe in door de krachtige oostenwind die waait op de kop van de Keizerstraat en de Brink.

Indrukwekkend eerbetoon Eagles-supporters aan overleden fan Atie Maassen

Niet alleen massale steun voor Go Ahead Eagles gisteren in de 64e minuut tegen Telstar, maar vooral een massaal eerbetoon voor de overleden fan Atie Maassen. Die overleed op 64-jarige leeftijd en kreeg vooral vanuit de B-side en het veelbesproken Vak 19 een indrukwekkend eerbetoon.

Meer nieuws van de Gemeente Voorst

 

Menu