Nieuws

 

De Stentor:deventer

destentor.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

Saxion-topman benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

Saxion-voorzitter Wim Boomkamp is vanmiddag bij zijn afscheid van de hogeschool benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Boomkamp is degene die Saxion in de laatste tien jaar gebracht heeft tot nu: totaal 26.800 studenten. Het hoogste aantal ooit.

'Keolis, is dat een space device?'

Is het ruimte-apparatuur die de mensheid in de kosmos vertegenwoordigt of misschien een administratiekantoor? De naam Keolis roept de meest uiteenlopende associaties op. Het is de vervoerder, die met ingang van vorige week, bus- en treinritten in Gelderland, Midden-Overijssel en het treintraject Zwolle-Kampen-Zwolle-Enschede heeft overgenomen. Nog maar weinig mensen kennen de naam Keolis en de uitspraak blijkt een tongbreker.

Opdringerige straatverkopers geweerd uit Deventer binnenstad

Verkopers die winkelend publiek aanklampen om een energiecontract af te sluiten of een telefoonabonnement willen slijten. Dat geleur is binnenkort verleden tijd in de Deventer binnenstad.

Wij zoeken goede voornemens!

Nog twee weken en we kunnen 2018 gaan inluiden. De perfecte tijd om te starten met al die goede voornemens. Want, een nieuw jaar vraagt om een nieuw begin, nietwaar?

Deventer doet panden Hegius en bibliotheek in de verkoop

De gemeente Deventer begint de verkoop van het huidige bibliotheekpand aan de Brink en het voormalige Alexander Hegius Gymnasium aan de Nieuwe Markt. Gemeente wil graag dat de nieuwe invulling bijdraagt aan een levendige binnenstad.

'Lelijke' hekken blijven nog even bij station Deventer

De dranghekken en linten rond de pas aangeplante bomen in het stationsgebied van Deventer blijven voorlopig staan. De gemeente handhaaft ze rond een kleine tien bomen met het oog op nieuwe gladheid en winterse buien.

Nieuwe woningen in de Vijfhoek

Op de braakliggende grond in Deventer naast basisschool De Vijf-er in de Vijfhoek komen 40 sociale huurwoningen en 7 appartementen. De woningen en appartementen worden gebouwd door woningbouwcorporatie Rentree. De gemeente verkoopt de grond aan Rentree.

Jan Terlouw tegen uitbreiding vliegveld Lelystad

Jan Terlouw (D66) is tegen uitbreiding van vliegveld Lelystad. Hij vindt het absurd dat vliegreizen zo goedkoop zijn geworden en roept zijn partijleden in de Tweede Kamer op om voor uitstel van de uitbreidingsplannen van het vliegveld te stemmen.

Deventer kunstenaar Loes Enklaar (66) overleden

De bekende Deventer kunstenaar Loes Enklaar is donderdagmiddag plotseling overleden. Zij werd op haar atelier getroffen door een hartstilstand. Daar is ze ook overleden. Loes Enklaar werd 66 jaar.

'Bouw Knarrenhof in Deventer begint in 2019'

Een vergunning aanvragen in 2018 en in 2019 beginnen met bouwen. Hiernaar streeft Stichting Knarrenhof Nederland met betrekking tot het plan voor een 'Knarrenhof' in Deventer. Naar een locatie wordt gezocht.

Beugel groeit uit tot luxeartikel

Een beugel is straks alleen voor kinderen van de rijken nog bereikbaar. Verzekeraar Menzis onderschrijft die noodkreet van de vereniging van orthodontisten. Zorgverzekeraars Nederland vindt dat de betaalbaarheid ‘goed in de gaten gehouden moet worden’.

De tifa, de levensader van de Molukkers

Het festival Focus op Indonesië in Deventer nadert z'n einde. Maar niet voordat er aandacht is besteed aan de tifa, de Molukse trommel.

Slimste Battumse Team in Battumse Kwis van 2017 is...

Volstrekte geheimhouding, dat is het parool onder de leden van de groep die de tweede Battumse Kwis van 28 december heeft voorbereid. De groep van acht mannen en vrouwen heeft zich het hoofd gebroken om slimme en heel uiteenlopende vragen en opdrachten te bedenken, waarop de deelnemende teams hun tanden stuk mogen bijten.

Politie toont beelden van inbraakpogingen bij juwelier in Deventer

De politie heeft videobeelden en foto's van inbraakpogingen bij een juwelierszaak in Deventer op het internet geplaatst. Door de beelden op politie.nl te tonen, hoopt ze de daders op te sporen.

Vonkenregen bij schoorsteenbrand in Bathmen

In een woning aan het Ter Hunnepeplein in Bathmen is donderdagavond een schoorsteenbrand uitgebroken. De vlammen en vonken sloegen uit de schoorsteenpijp.

Meer nieuws van de Gemeente Voorst

 

Menu