Nieuws

Trefpunt duistervoorde Politiek debat van 07-03-2017 is te beluisteren op :

Woensdag  08-03-2017 om 10:00u

Woensdag  08-03-2017 om 18:00u

Donderdag  09-03-2017 om 10:00u

Donderdag  09-03-2017 om 18:00u

En via onze uitzending gemist ( kunt u zelf het debat downloaden of beluisteren )

 

De Stentor:deventer

destentor.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

Deventer park bezaaid met rotzooi Stadsfestival; vanavond weer schoon

Ontelbare bierglazen, kleerhangers en vertrapte balen hooi. Het Rijsterborgherpark lag er gisteren en vandaag nog alles behalve opgeruimd bij na het Stadsfestival van afgelopen zaterdag. Tot onvrede van vele inwoners van Deventer, die massaal hun onvrede uitten op social media.

Maat is vol voor Gelders Orkest en Orkest van het Oosten

De musici van het Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest staan onder zware druk. De cao-onderhandelingen zijn na twee jaar gestagneerd. Acties worden niet uitgesloten.

Historische trein De Blauwe Engel komt langs Zwolle en Deventer

De historische trein De Blauwe Engel rijdt vandaag van het spoorwegmuseum naar Almelo. Het treinstel zal ruim één maand op het stationscomplex in Almelo staan, waar het deel uitmaakt van het oorlogsspektakel ‘Het Verzet Kraakt’, de grootste bankroof aller tijden’. 

HalteZ in Deventer zet autistische Bin (18) op straat

Hij is net 18, woont al vier jaar begeleid en werd vorige week pardoes op straat gezet. Bin Ottenhof heeft autisme en zou afspraken niet na zijn gekomen.

Wapenstok-video: groep wilde wraak nemen op bezoeker Deventer Stadsfestival

Twee broers zijn zaterdagavond opgepakt bij het Deventer Stadsfestival. Ze wilden met een groep het terrein op om wraak te nemen. Agenten hielden ze tegen, met gebruik van de wapenstok. Beelden daarvan circuleren op sociale media.

Voetballers SV Twello beleven fantastische avond met Maradona

SV Twello speelde vanavond een oefenduel tegen FC Fujairah, het team onder leiding van Diego Armando Maradona. De Argentijnse vedette wilde een extra oefenduel tijdens het trainingskamp in Mierlo en kwam uit bij SV Twello. Het werd 0-6 voor de club uit de Verenigde Arabische Emiraten. Voor de Twellose mannen, spelend in de vierde klasse, was het een unieke ervaring. Lees hier het liveblog terug:

Dieven stelen accu's uit telefoonzendmasten

In Oost Nederland zijn de laatste weken meerdere accu’s uit telefoonzendmasten gestolen onder meer in Holten en Haaksbergen. De politie vraagt burgers om opvallende activiteiten rond de masten te melden.

25-jarige drankrijder ramde zijn auto overdwars door de straat

Als de agenten zondagavond aankomen bij de Tesschenmacherstraat staan buurtbewoners al te kijken. Hoe krijgt de bestuurder het voor elkaar om de Toyota Yaris overdwars, op zijn kant in de smalle straat bovenop een andere auto te parkeren? Het antwoord ligt voor de hand: met drank op. 

PlusOV weer niet klaar voor eerste schooldag: 'Vanmorgen kwam er geen chauffeur'

PlusOV heeft zijn zaakjes wederom niet op orde. Vanaf vandaag regelt de gemeentelijke vervoerscentrale het leerlingenvervoer voor de hele Stedendriehoek. Ondanks de beloofde beterschap krijgen wij opnieuw meerdere meldingen dat het niet goed gaat.

Leo zwaar mishandeld na 'is dat normaal jongens' tegen wildplasser

Een driedubbele kaakbreuk en meerdere botbreuken in zijn aangezicht; beveiliger Leo Uffels werd zaterdagavond zwaar toegetakeld op het Deventer Stadsfestival. ,,Ik heb nog geluk dat ik een kunstgebit heb, anders was ik vast ook tanden kwijt."

Pakketoplichters bezorgen ellende in regio

Adressen in Deventer en Zutphen zijn de laatste tijd meerdere keren gebruikt voor oplichtingspraktijken. Oplichters doen dure bestellingen bij webshops en laten die bezorgen op willekeurige adressen in de regio. Ze wachten de bezorger daar op en doen zich voor als bewoner of goedwillende buren, die het pakketje in ontvangst nemen. Vervolgens gaan de criminelen er met de spullen vandoor. De nietsvermoedende bewoners merken het pas als de aanmaningen op de mat vallen.

Hoe krijg je het voor elkaar: auto op zijn kant in smal straatje in Deventer

,,Het lijkt net alsof ie door de straat is gevlogen." In de Tesschenmacherstraat, een smal straatje in de ziekenhuisbuurt in Deventer, is een auto heel bijzonder tot stilstand gekomen. Hij staat dwars in de straat op z'n zij op twee wielen, steunend op andere auto's.  In ieder geval zes auto's  zijn beschadigd. 

Beveiligers ziekenhuis in geslagen na aanspreken wildplasser op Deventer Stadsfestival

Beveiliger Leo is in het ziekenhuis beland met een dubbele kaakbreuk en gebroken oogkas, nadat hij gisteravond werd toegetakeld op het Deventer Stadsfestival. Ook een beveiliger die zijn collega te hulp schoot, kreeg klappen. Hij is er minder ernstig aan toe.

Ondernemer Pitch&Putt wil einde aan concurrentie 'gemeentebedrijf' Accres

De plannen van Accres voor een multi-activiteitencentrum in Apeldoorn, zijn ondernemer Bas van Roosmalen van Pitch&Putt in Bussloo in het verkeerde keelgat geschoten. ,,Voor eerlijke concurrentie zijn ondernemers niet bang, maar dit is geen overheidstaak."

Drie arrestaties bij Deventer Stadsfestival

De politie heeft zaterdagavond in totaal drie aanhoudingen verricht bij het Deventer Stadsfestival in het Rijsterborgherpark. Het gaat om twee vrouwen en een man.

Meer nieuws van de Gemeente Voorst

16 gedachten over “Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu