Nieuws

Trefpunt duistervoorde Politiek debat van 07-03-2017 is te beluisteren op :

Woensdag  08-03-2017 om 10:00u

Woensdag  08-03-2017 om 18:00u

Donderdag  09-03-2017 om 10:00u

Donderdag  09-03-2017 om 18:00u

En via onze uitzending gemist ( kunt u zelf het debat downloaden of beluisteren )

 

De Stentor:deventer

destentor.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

Baan kwijt en boete voor graaien uit de snoepkast in de bibliotheek Deventer

De verleiding was voor een schoonmaakster in de Deventer bibliotheek te groot. Af en toe nam ze in de koffiecorner een koek weg, een reep of een flesje chocomelk. Ook heeft ze mogelijk geld uit de fooienpot gegraaid. Het kostte haar haar baan bij het schoonmaakbedrijf en een aantekening op haar strafblad, wat het zoeken naar nieuw werk niet makkelijk maakt.

Opnames Voetbalmaffia in Deventer zijn begonnen

In Deventer zijn vanochtend de eerste opnames gedraaid voor de nieuwe tv-serie van KRO/NCRV ‘Voetbalmaffia’. In de serie, die vanaf eind dit jaar primetime op de publieke omroep komt en naar verwachting meer dan een miljoen kijkers zal trekken, speelt Deventer een centrale rol.

Dit kun je doen op Hemelvaartsdag

Morgen is het Hemelvaartsdag. Ga je lekker dauwtrappen of ben je meer een avondmens? Er is genoeg te doen in de regio. Daarnaast belooft het een zonnige dag te worden, met een temperatuur van 21 graden. Een Zwolse weerman durft zelfs te 'garanderen' dat er geen druppel regen valt. Maar wat kun je allemaal doen? Wij hebben het op een rijtje gezet. 

Pas op! Zonkracht is komende dagen erg hoog

Het is uitkijken met de zon de komende dagen. Voor Hemelvaartsdag en de dagen erna verwacht het KNMI in De Bilt een hogedrukgebied met veel zon en zonkracht 7. Dat betekent: kans op verbranding.

Deventenaar aan het roer bij nieuwe fietsenzaak Boxbergerweg

In het grote winkelpand op de kop van de Boxbergerweg in Deventer is zonder toeters en bellen de nieuwe vestiging van Fietsenwinkel.nl opengegaan. Vestigingsmanager is Deventenaar Dane Zurburg. ,,We werken nu nog officieel met twee mensen maar zijn op zoek naar parttimers. Belangstellenden kunnen zich bij melden.''

Politieman uit Deventer op het matje na ruzie op feest in privétijd

Een medewerker van de politie moet op het matje komen voor een incident tijdens privétijd. De man raakte vrijdagavond betrokken bij een confrontatie tijdens een feest in de Deventer Schouwburg.

SV Colmschate gaat naar Oranje Fandag

Deventer Voetbalvereniging Colmschate’33 is één van de twaalf uitverkoren clubs die zaterdag naar Zeist mag afreizen voor de Oranje Fandag. Dat is een jaarlijkse dag waarbij spelers van het Nederlands Elftal aanwezig zijn voor handtekeningen, clinics en andere voetbalactiviteiten.

Meer schade aan dijk door muskusrat

Meer graafschade aan dijken door muskusratten, mollen en muizen, maar een afname van graverij door konijnen. Dat zijn de meest in het oog springende resultaten van de controleronde langs de dijken door Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). 

Schoolloopbaan in stijl afgesloten door leerlingen Etty Hillesum Lyceum

De eindexamenkandidaten van het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer verschenen vanavond als volleerde filmsterren met een stralende lach bij Boode in Bathmen.

'Behandeling enige optie voor veelpleger uit Deventer'

Als schreeuw om hulp vernielde een 25-jarige Deventenaar herhaaldelijk ruiten in zijn omgeving. Hij kon nergens opgenomen worden. Maar de strafbare feiten stapelden zich zo hoog op, dat nu een langdurige behandeling volgens het Openbaar Ministerie de enige optie blijkt.

Deventer en Zwolle vechten culturele strijd uit in Kampen

Deventer neemt met een optreden van theatergroep Gajes deel aan de internationale Hanzedagen, die van 15 tot en met 18 juni worden gehouden in Kampen. Gajes werkt daarbij samen met The Young Ones, een theatergroep uit Zwolle. Samen maken ze een voorstelling waarin met een knipoog de rivaliteit tussen beide steden aan bod komt.

Klusochtend moet Deventer stadsstrand-locatie puinvrij maken

Op de plek waar het toekomstige Deventer stadsstrand moet komen is na het vertrek van het containerpark opvallend veel puin en aangespoeld afval achtergebleven. Een speciale klusochtend moet ervoor gaan zorgen dat het perceel zo optimaal mogelijk kan herstellen.

Politie waarschuwt voor Engelstalige klussende oplichters

De politie heeft uit Deventer meerdere klachten ontvangen over klussende, Engelssprekende oplichters. Ook bij Raalte zouden de oplichters zijn gesignaleerd, zo melden mensen op Facebook.

Vrachtwagen verliest wiel, wiel landt op bestelwagen

Een vrachtwagen is dinsdagmiddag een wiel verloren op de A1 bij Bathmen. Het wiel raakte het dak van een bestelwagen, die daardoor forse schade opliep.

Verdacht pakketje bij woningbouwcorporatie blijkt reclamestunt

Het verdachte pakketje dat vanochtend rond 06.30 uur bij Woonbedrijf ieder1 in Deventer werd bezorgd, is volgens de politie een reclamestunt van een bedrijf uit Deventer.

Meer nieuws van de Gemeente Voorst

10 gedachten over “Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu